Foredragsholderne 2017

Mandag d. 26/6:
Liv Sejrbo Lidegaard: "En ny natur".
Liv bor i Nees og udgav sidste år en digtsamling "Fælleden" på Gyldendal. Den vil hun bl.a. præsentere. Hun er cand.mag. i litteraturvidenskab og underviser ved talentakademiet i Holstebro.

Tirsdag d. 27/6:
Kurt Berthelsen Christensen: "Fiskeriprojekt i Somalia".
Kurt bor i Ferring, er tidligere formand for foreningen "Levende Hav", uddannet/arbejdet som lærer, kok, fiskeskipper mm. Arbejder det meste af året i Somalia med et fiskeriprojekt.

Onsdag d. 28/6:
Bent Ole Pedersen: "Humor - livets nødvendige krydderi".
BOP er pensioneret præst, har bl.a. været præst i Grønland og på Venø. Oprindelig lærer og har arbejdet som sådan i Tanzania (1958-63) da landet var den britiske koloni Tanganyika.

Torsdag d. 29/6:
Inger Bjørn Knudsen: "Bag pigtråd - Rom flygtningelejr 1945-1948".
Inger er museumsinspektør ved Lemvig Museum og har bl.a. stået for en udstilling om de tyske flygtningelejre i Klosterheden efter 2. Verdenskrig. Danmark modtog i slutningen af besættelsen langt over 200.000 tyske flygtninge, mange kvinder og børn, der flygtede for Den Røde Hær.

Fredag d. 30/6:
Lars Kristensen: "Fra Thy til Dublin og hjem til Mors."
Lars er musiker med speciale i irsk folkemusik. Han vil fortælle om sit liv med musikken, både dansk og irsk folkemusik, om inspiration og oplevelser, med talrige musikalske eksempler.
LK har spillet med Rumlekvadrillen, Anker Buch, Helen Davis og arrangerer hvert år turnéer med gæstende irske musikere.